یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

ادغام سه بانک دولتی افغانستان

مقام ها در وزارت مالیه کشور می گویند که قرار است سه بانک دولتی پشتنی بانک، بانک ملی افغانستان و کابلبانک نو، با هم یک‌جا شده و یک بانک قوی دولتی تشکیل شود.
این طرح از سوی وزارت مالیه افغانستان به ریاست جمهوری ارایه شده و ریاست جمهوری نیز این طرح را به تازگی منظور کرده است.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از بخدی،محمد آقا کوهستانی، رییس خزاین وزارت مالیه کشور در مصاحبه با خبرگزاری بخدی گفت: “بر اساس پیشنهاد وزارت مالیه و منظوری ریاست جمهوری، گفته شده که طرح مشخصی برای ادغام سه بانک به شورای اقتصاد ملی بخاطر منظوری نهایی، ارایه کنند، تصمیم گرفته شده است.”

کوهستانی گفت که وزارت مالیه کشور نقاط قوت و ضعف این سه بانک را بررسی کرده است و هدف اساسی یکجا شدن این بانک ها این است که با ادغام این سه بانک، یک بانک قوی با سیستم پیشترفته ایجاد می‌شود که می تواند با بانک های خصوصی رقابت کند.

او تاکید کرد که بانک جدید می تواند خدمات بانک‌داری به سطح بین المللی را در سه سال آینده به سطح ولسوالی ها و در پنج سال آینده به سطح قریه جات برای مردم ارایه کند.

بانک ملی و پشتنی بانک، دو بانک دولتی است که از سال های بدین سو در کشور فعالیت می کنند، اما به جز اجراات دولتی مشتریان خصوصی بیشتری را در اختیار ندارند.

از سویی هم کابلبانک پیشین که چهار سال قبل با بحران مالی مواجه و ورشکست شد، پس از آن هدایت آن بانک را وزارت مالیه کشور به عهده گرفت و نامش را کابلبانک نو گذاشت.

در همین حال، رییس خزاین وزارت مالیه می گوید که اکنون سه بانک به شکل پراکنده فعالیت می کنند و برخی فعالیت این بانک ها به ضرر دولت است.

محمد آقا کوهستانی گفت که دولت مکلف است تا مداخله کند؛ پراکندگی بانک ها را خورد کرده و یک بانک قوی ایجاد کند تا بتواند خدمات بهتری ارایه کند و یک بانک خودکفا باشد.

گفته شده که کابلبانک نو، بیش از ۲۰۰ میلیون افغانی را سالانه بابت کرایه نمایندگی هایش در مرکز و ولایات تادیه می کند و در همین حال بانک ملی و پشتنی بانک، نمایندگی هایی در مرکز و ولایات دارد که از آنان استفاده چندانی صورت نمی گیرد.

کوهستانی گفت که طرح جدید این است که با یکجا شدن این سه بانک، یک بانک قوی بوجود آید که می تواند عواید دولت را جمع آوری کند و مصارف را تادیه کرده بتواند.

در همین حال، با استفاده از نمایندگی های کابلبانک نو، به عنوان نمایندگی بانک جدید التشکیل می تواند از مصارف جلوگیری کند.

از سویی هم، سه بانک مقداری زیادی پول را برای تامین امنیت نمایندگی هایش می پیردازند که با ادغام آنها، مصارف کم می شود و به جای مصرف در سه جای، یک مصرف صورت می گیرد.

کوهستانی گفت که پس از ادغام این سه بانک، وزارت مالیه کشور قصد دارد یک مدیریت قوی را در راس بانک جدید بر اساس رقابت جهانی ایجاد کند تا بتوانند امور بانک داری را مطابق به قانون مدیریت کنند.

به گفته او، سه بانک از شاخص های متفاوتی برخوردارند که کابلبانک نو یک سیستم قوی بانکداری دارد، پشتنی بانک و بانک ملی دارایی ملکیت های زیادی هستند و دارایی نقدی هر سه بانک حدود ۱.۲ میلیارد دالر پول نقد می شود که سپرده های مردم است.

گفته می شود که در صورت ادغام بانک جدید و سرمایه گذاری مبالغ موجود، تغییرات مثبتی در شیوه بانک داری و نیز وضعیت اقتصادی کشور ایجاد می شود.

رییس خزائن وزارت مالیه می گوید که بانک مرکزی افغانستان بیشتر مصروف کارهای عملیاتی است در حالی که بانک های مرکزی باید نظارت قوی داشته باشد.

پیشتر کابلبانک نو به رقابت آزاد گذاشته شد اما معیارها برای به دست گرفتن این بانک را هیچ یک از مشتریان نپذیرفت و وزارت مالیه این طرح تازه را ارایه کرد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط