یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

رییس جمهور کجاست؟!

شفقنا افغانستان-روزنامه اطلاعات روز در مطلبی می نویسد:

هفته‌ی گذشته چاک هیگل، وزیر دفاع امریکا برکنار شد. البته ظاهر قضیه این طور نموده شد که خود او می‌خواسته به دوره‌ی خدمتش در آن وزارت پایان بدهد و به همین خاطر یک ماه پیش استعفای خود را به رییس جمهور اوباما تسلیم کرده بوده. اما به‌زودی روشن شد که او وادار به استعفا شده، در حالی که می‌خواسته هم‌چنان وزیر دفاع بماند.

علت برکنار شدن او هیچ خطای خاصی نبود. او را به‌خاطر فساد اخلاقی، رشوه‌ستانی، دروغ‌گویی یا خیانت برکنار نکردند. گفته شد که به نظر اوباما و مقامات دیگر در دولت امریکا، چاک هیگل برای مقابله با چالش‌های تازه‌ای که در این یک سال اخیر سر بر‌آورده‌اند، از خود توانایی و ظرفیت لازم را نشان نداده است. یک مورد از این ناتوانی‌ها در مقابله با خطر «داعش» در عراق و سوریه برجسته شد. وزارت دفاع امریکا، تحتِ رهبری چاک هیگل، هرگز نتوانست بیان روشنی بدهد از این‌که داعش چگونه خطری است، چرا مقابله با آن برای امریکا مهم است و سیاست روشن امریکا در برابر این گروه چیست. به بیانی دیگر، اگر بنا بود که کاخ سفید به کمک نگرش روشن وزارت دفاع تصمیم بگیرد که چگونه با داعش یا چالش‌های دیگر مقابله کند، چنین نگرش روشنی هرگز از وزارت دفاع چاک هیگل بیرون نیامد. این یعنی ناتوانی در انجام وظیفه.

حالا از امریکا به افغانستان بیاییم. ما رییس جمهوری داریم که وقتی در مورد توسعه‌ی اقتصادی کشور و بازسازی سیستم آموزش و اصلاحات اداری حرف می‌زند، آدم خوش‌حال می‌شود. به این معنا که آدم احساس می‌کند، رییس جمهور کشورش می‌داند چه کار کند تا مملکت یک قدم پیش‌تر برود. اما همین رییس جمهور تکنوکرات در حوزه‌ی امنیت و مقابله با گروه خطرناک طالبان و همراهان افراطی‌شان کاملا بی‌دست و پا و حیران و درمانده به نظر می‌آید.

مدتی پیش رییس جمهور به پاکستان رفت و آن‌جا در میان تاجران پاکستان سخنرانی خوبی کرد. مخصوصا آن‌جا که از سرمایه‌گذاری اقتصادی پاکستانی‌ها در افغانستان سخن گفت، استدلال کرد که این کار برای هر‌دو کشور خوب است. اما واقعیت آن است که فعلا حرف بر سرِ ماندن و نماندن این دولت است و نه بر سر برنامه‌های توسعه. وقتی که کابل، پایتخت کشور، هر روز با حمله‌های انتحاری و غیر‌انتحاری «مخالفان سیاسی» رو‌به‌رو است و به نظر می‌رسد که هیچ کسی قادر به جلوگیری از کشتار مردم نیست، دیگر چه جای سخن گفتن از برنامه‌های قشنگ توسعه است؟ در هنگامی که آدم نمی‌داند شب سالم به خانه‌ی خود برخواهد گشت یا طعمه‌ی گلوله‌های مخالفان سیاسی رییس جمهور خواهد شد، چه جای حرف زدن از اصلاحات اداری است؟

رییس جمهور ما شاید متفکر اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم و… جهان باشد؛ او شاید در دانشگاه جان‌ هاپکینز استاد ارجمندی بوده باشد؛ ممکن است همکارانش در بانک جهانی از او خاطرات خوشی داشته باشند؛ ممکن است فضایل شخصی بسیاری داشته باشد. اما او فعلا در کشوری رییس جمهور شده که نیاز اولیه‌اش تأمین امنیت شهروندان است و مقابله با سرطان طالبان. آن‌چه اکنون مردم افغانستان از او می‌طلبند، ظرفیت و توانایی و برنامه‌ای قابل اجرا برای آوردن امنیت و سرکوب کردن طالبان است و نه لیستی از کمالات آکادمیک او.

رییس جمهور محمد اشرف غنی اگر برای برآوردن نخستین نیازِ عاجل شهروندان مملکت خود، یعنی امنیت، آماد‌گی ندارد، آیا آماده هست که از پست ریاست جمهوری کنار برود؟

منبع اطلاعات روز

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط