یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

اشرف غنی در بروکسل:روابط افغانستان و ناتو وارد مرحله جدیدی می شود

رئیس جمهور اشرف غنی می گوید که روابط افغانستان با پیمان ناتو با تراژیدی آغاز شد، با قربانی ها استحکام یافت و اکنون وارد یک مرحلۀ جدیدی می گردد.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از منابع خبری،محمد اشرف غنی که همراه با عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان جهت اشتراک در نشست وزرای خارجۀ کشور های عضو ناتو در بروکسل به سر می برد؛ از کمک های  پیمان اتلانتیک شمالی سپاسگذاری کرد و به هزاران سرباز آن پیمان که در درگیری های داخل افغانستان کشته و یا مجروح شده اند، ادای احترام نمود.

آقای غنی گفت: “افغانستان در خط مقدم مبارزه قرار دارد. اما آن مبارزه و تعهدات ناتو در آن مبارزه، به مفهوم تامین مصئونیت اروپا و امریکایی شمالی بوده است.”

آقای غنی و عبدالله روز دوشنبه به بروکسل مقر ناتو رسیدند و قرار است امروز سه شنبه با وزرای خارجۀ ۲۸ کشور عضو پیمان اتلانتیک شمالی، مقامات ارشد و ده ها کشور عضو که سربازان خود را طی بیش از یک دهه پسین به افغانستان فرستادند، ملاقات کنند.

آقای عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان که در این سفر رئیس جمهور آن کشور را همرایی می کند نیز اظهارات و پیشبینی ها خوش بینانه یی را بیان داشت.

آقای عبدالله گفت: “با روحیۀ جدید همکاری که شما در حکومت جدید وحدت ملی مشاهده می کنید، زمینۀ ایجاد شده برای تغیر فضا نه تنها برای افغانستان بلکه برای منطقه و صلح جهانی، بسا بزرگتر از آنچه است که ما تصور کرده می توانیم.”

انتظار می رود وزرای خارجۀ ناتو، در نشست روز سه شنبه رسماً ماموریت جدید آن پیمان را در افغانستان تصویب کنند.

سر از اول ماه جنوری سال ۲۰۱۵، نیرو های امنیتی افغان مسوولیت کامل امنیتی و محاربه یی را در سرتاسر کشور شان به عهده می گیرند و سربازان ناتو تنها در عرصۀ مشوره دهی و آموزش کار خواهند کرد.

برنامۀ حضور نیرو های ناتو پس از ۲۰۱۴، با توشیح توافقنامه امنیتی میان افغانستان – ایالات متحده و ناتو توسط رئیس جمهور افغانستان؛ نهایی شد.

جینز ستولتنبرگ منشی عمومی ناتو از تصویب آن پیمان توسط هر دو مجلس و توشیح آن توسط رئیس جمهور افغانستان استقبال کرد.

منشی عمومی ناتو گفت: “آنچه را که برای انجام ماموریت مان ضرورت داشتیم اکنون در دست داریم،  روند آموزش، مشوره دهی و همکاری نیرو های امنیتی افغان از حمایت قاطع ما برخوردار است.”

آقای ستولتنبرگ، اوایل روز دوشنبه گفت که خشونت در افغانستان ادامه خواهد داشت اما ابراز اطمینان کرد که نیرو های امنیتی افغان در همکاری و پشتیبانی ناتو، توان رویارویی با اوضاع را دارند.

قرار است رئیس جمهور و رئیس اجرایی افغانستان، تاریخ چهارم دسمبر غرض اشتراک در کنفرانس کشور های تمویل کنندۀ افغانستان به لندن برود و از آنها بخواهد تا به کمک هایشان با افغانستان ادامه دهند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط