یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

یک استاد ژئوپولتیک در گفت وگو با شفقنا: رسانه ها مردم را نسبت به تفکرات داعش آگاه کنند

شفقنا افغانتسان-استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی ایران، حضور داعش در نزدیکی مرزهای ایران را یک تهدید جدی دانست و گفت: داعش به دلیل اینکه مبانی اعتقادی مردم را هدف قرار می دهد، یک خطر و تهدید جدی است.

17

دکتر حسین ربیعی در گفت وگو با شفقنا، درباره خطرات و تهدیدات نزدیک شدن داعش به مرزهای ایران، اظهار کرد: داعش یکی از دشمنان یا اهداف خود را شیعیان تعریف کرده و ایران  هم یک کشور شیعه نشین است بنابراین خود به خود ایران در تعریف داعشی ها، دشمن است؛ اگر داعش به مرزهای ما نزدیک شوند قطعا به عنوان یکی از اهدافشان ایران را مورد هجوم قرار خواهند داد.

او ادامه داد: ایران کشوری چند قومی است و اقوام در حاشیه کشور هستند، به لحاظ مذهبی نیز اهل سنت که شاید به لحاظ فکری نزدیک به داعشی ها باشند، در حاشیه کشور هستند، همه این مسایل نشان می دهد که ایران باید از حضور داعش در 50 کیلومتری مرزهای خود، احساس نگرانی کند.

او درباره امکان نفوذ داعش به شهرهای ایران و ناامن کردن این کشور مانند عراق و سوریه  گفت: زمینه ای برای نفوذ داعش در شهرهای داخلی و دور از مرزهای ایران نیست، در کشور سوریه و عراق تا حدودی نارضایتی عمومی وجود داشت، شکل حکومت کردن در آنجا به سمتی رفته بود که مردم از لحاظ دسترسی به فرصت های سیاسی و اقتصادی، احساس نابرابری می کردند.

ربیعی برای عدم نفوذ فکری داعش در مناطق مرزی ایران راهکاری را بیان کرد و گفت: شناساندن داعشی ها و تفکراتشان به عدم نفوذ فکری این گروه در میان مردم بسیار کمک می کند. اگر تصاویری از جنایات داعشی ها، طرز حکومت کردنشان، نوع تفکر و رفتارشان با مردم مناطقی که تحت سلطشان قرار گرفتند، در رسانه ها تبلیغ و گفته شود، مردم آگاهی لازم را کسب می کنند و حتی از نظر فکری به سمت داعشی ها هدایت نمی شوند. علاوه بر این مساله عملکرد اقتصادی داعش نیز باید به درستی در رسانه ها تشریح شود؛ اینطور نباشد که تصور کنند اگر جایی کمبودی امکانات هست، داعش می تواند آن کمبودها را برطرف کند. اگر همه مناطقی که تحت سلطه داعش است را از لحاظ اقتصادی بررسی کنیم، وضعیت اقتصادی و رفاهی مردم از زمانی که تحت حکومت سوریه و عراق بودند، تفاوتی نکرده و بدتر هم شده است.

او افزود: باید این اطمینان پیدا شود که اگر زمانی داعش به کشور ما نزدیک شود، دولت با تمام توان آماده هستند تا آنها را دفع کند و هرگز داعش نخواهد توانست به کشور ما نزدیک شود یا حتی بتواند اقداماتی که در عراق انجام داد، در مناطق مرزی ما انجام دهد.

ربیعی در پاسخ به اینکه آیا در شرایط فعلی، حضور داعش در نزدیکی مرزها را باید جدی گرفت؟ گفت: صد در صد هر تهدیدی به هر اندازه که باشد باید واکنش مناسب و هوشمندانه ما را در پی داشته باشد، داعش مانند آمریکا و اسراییل و همه دشمنان دیگر ایران، حضورش خطرناک است حتی در فاصله های دور از کشور، همین امروز اگر داعش در 100 کیلومتری مرزهای کشور هم بود، برای ما تهدید است به جهت اینکه این گروه تروریستی مبانی اعتقادی ما را هم هدف قرار دادند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط