یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

۵ نکته از صداهایی که کودکان می‌شنوند!

 

این صداها چه می‌گویند؟

صداهای ترسناک را که در واقع وجود ندارند، از هر ۱۲ کودک، ۱ کودک در جهان با آن روبرو می‌شود. این صداها به آن‌ها به گونه‌ مداوم می‌گویند که شما موجودات بی‌ارزش و بی‌مقدار هستید.

برای اثبات این موضوع با شماری از کودکانی که با شنیدن صداهای ترسناک مواجه‌اند، مصاحبه شده و آن‌ها از تجربیات تخیل خود در این مصاحبه گفته اند.

لورا

لورا سه ساله بود که با شنیدن صداهای عجیب و غریب روبرو شد.

لورا مولدینگ که حالا ۲۱ ساله است، می‌گوید: «مثل بودن در یک اتاق پر ازدحام است. همواره صداهایی می‌شنوی که مخاطبش تویی». این صدها مخلوطی از صداهای مرد و زن، کودک و افراد بالغ است.

او می‌گوید صدای یکی از آن‌ها برگرفته از یکی از شخصیت‌های سریال دکتر هو)سریال علمی تخیلی ساخته انگلستان) است. لورا می‌گوید: این صداها «مدام به من می‌گویند که چقدر بی‌خاصیت هستم».

او روی راه‌پله‌های خانه پدر کلان و مادر کلان خود نشسته بوده که صدای غرش شیری را از یک برنامه تلویزیونی کودکان شنیده است. این صدا به گونه مداوم به او می‌گفته است: «می‌آیم تو را می‌گیرم، می‌آیم تو را می‌گیرم». او می‌گوید، شنیدن آن صدا برایش تجربه‌یی وحشتناک بوده است.

KIDs-2

صداهای ترسناک را که در واقع وجود ندارند، از هر ۱۲ کودک، ۱ کودک در جهان با آن روبرو می‌شود

پدر و مادر لورا در این‌باره می‌گویند، وقتی دخترشان این موضوع را با آن‌ها در میان گذاشته، فکر کردند دخترشان درباره دوستان خیالی‌اش صحبت می‌کند.

لورا پدر و مادرش را به این خاطر سرزنش نمی‌کند، اما پس از این برخورد، او برای سال‌ها با هیچ‌کس در این مورد حرف نزده است.

لورا می‌گوید شنیدن این صداها در کودکی او را می‌ترساند. لورا در ۱۵ سالگی دریافت که به تنهایی توان مقابله با این توهمات را ندارد و مادرش او را نزد دکتر برد. لورا می‌گوید: «خودزنی می‌کردم و زندگی برایم ناگوار بود. تقلا می‌کردم، صداها زیادی بلند بودند، مرعوب‌شان بودم، توهین‌آمیز بودند و دیگر نمی‌توانستم به این وضع ادامه بدهم».

تیا

تیا ۱۳ ساله است و تجربیات او با آن‌چه لورا تجربه کرده، متفاوت است. تیا در۷ سالگی صداهایی را می‌شنیده که فرد دیگر آن صداها را نمی‌شنیده است. او می‌گوید: «به طور مدام صدای مادرم را می‌شنیدم».

او همچنین صدای فریادزدن‌های مردانی را از دور دست می‌شنیده و یک‌بار هم صدای آواز خواندن صندوق برق را شنیده است.

صداهایی که تیا می‌شنود، گاهی باعث خنده او می‌گردد، اما برخی مواقع باعث می‌شود که در مکتب سر صنف برایش مشکل‌ساز شود. او می‌گوید: «یکی از این صداها مرا به قاه قاه خندیدن ترغیب می‌کرد که باعث می‌شد برای آرام کردنش، به او بد و بی‌راه بگویم».

آلیس، مادر تیا، بیماری مزمن دارد، و فکر می‌کند وضعیت او و استرس ناشی از آن، بر دخترش نیز اثر گذاشته است. آلیس می‌گوید: «تیا شرایط سختی را به دلیل بیماری من گذرانده و از همین‌رو به نحوی آن را بروز می‌دهد».

آلیس موقعی فهمید دخترش صداهایی را می‌شنود که او را در حین تعامل و واکنش نشان دادن به این صداها دیده است. او دخترش را نزد دکتر نبرد، اما با گروهی که در زمینه مشکلات شنوایی کار می‌کنند، مشورت کرد. برای تیا این صداها یک روز تمام شد و دیگر آن‌ها را نشنید.

KIDs-3

محققان دانشگاه «متروپولیتن» منچستر و دانشگاه منچستر در اولین تحقیقی که در این‌باره در بریتانیا صورت گرفته، درباره کودکانی مطالعه کرده‌اند که چنین توهماتی دارند

تیا می‌گوید: «یک روز، دیگر صدایی نیامد و هیچ کس دیگر با من حرف نزد، دلم برای شنیدن این صداها تنگ نشده است».

لورا برای کنترل این صداها دارو مصرف می‌کند یا موسیقی گوش می‌کند «تا دیگر صدای آن‌ها را نشنود». او می‌گوید: «آن‌ها دیگر در کنترل من نیستند، من این صداها را در کنترل خود دارم».

محققان

محققان دانشگاه «متروپولیتن» منچستر و دانشگاه منچستر در اولین تحقیقی که در این‌باره در بریتانیا صورت گرفته، درباره کودکانی مطالعه کرده‌اند که چنین توهماتی دارند. این تحقیق خاطرنشان می‌کند که نحوه واکنش مردم به این کودکان می‌تواند اثرگذار باشد.

تحقیق انجام شده خاطرنشان می‌کند، اگرچه بسیاری از نوجوانان تجربیات تلخی دارند، اما شماری هم هستند که شنیدن این صداها برای‌شان اطمینان‌بخش و مفرح است.

توصیه‌های پزشکی

دکتر «سارا پری» از دانشگاه متروپولیتن منچستر می‌گوید، تحقیق تیم زیر نظر او توصیه‌هایی برای درمان و رفتار با چنین کودکان و نوجوانانی دارد. او می‌گوید این کودکان صداها را بخشی از خود می‌دانند، به همین دلیل گفتن این‌که این صداها ایراد هستند، باعث بروز استرس در میان آن‌ها می‌شود که این به نوبه خود می‌تواند باعث ناخوش‌آیند شدن تجربه شنیدن صداها شود.

انتهای پیام

www.af.shafaqna.com

اخبار مرتبط