یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

قتل عام شیعه ها در بلوچستان پاکستان

مظاهره کنندگان شعیه در ایالت بلوچستان علیه گروه های افراطی سنی و خشونت فرقه یی احتجاج می کنند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از رسانه ها؛ دیدبان حقوق بشر با نشر گزارشی در مورد کشتار شیعیان و به ویژه اقلیت هزاره در ایالت بلوچستان، خشونت های فرقه یی در آن ایالت را “قتل عام” خوانده است.

این نهاد حقوق بشری از حکومت پاکستان خواسته است تا اقدامات لازم را بخاطر جلوگیری از کشتار بیشتر شیعیان توسط گروه های تندرو سنی در بلوچستان رویدست گیرد.

دیدبان حقوق بشر همچنین ادعا دارد که لشکر جنگوی – گروه مسئول حملات بر هزاره های پاکستان – حمایت شماری از نهاد های امنیتی و استخباراتی آن کشور را با خود دارد.

دیدبان حقوق بشر می گوید که از سال ۲۰۰۸ بدینسو به تعداد صد ها هزاره در ایالت بلوچستان بدست گروه های تندور سنی کشته شده است. در گزارش دیدبان حقوق بشر از کشته شدن دست کم ۱۸۰ هزاره در اوایل سال ۲۰۱۳ در شهر کویته پاکستان به عنوان نمونه خشونت های فرقه یی در آن کشور یاد گردیده است.

لشکر جنگوی، یک گروه تندور اسلامگرای سنی مسئولیت شمار زیاد حملات مرگبار بر هزاره های پاکستان را بعهده گرفته است. دیدبان حقوق بشر ادعا دارد که نهاد های امنیتی و استخباراتی پاکستان از لشکر جنگوی حمایت می کند.

رابطۀ حکومت با لشکر جنگوی

احمد شجاع، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر می گوید “با اینکه اردوی پاکستان و مقامات سیاسی این کشور همواره دست داشتن در فعالیت ها و خشونت های لشکر جنگوی را رد می کنند، ولی لشکر جنگوی از سالها بدینسو دارای روابط و علایق نزدیک با عناصر موجود در درون ادارات امنیتی آن کشور بوده و از این روابط به نفع خویش استفاده کرده است.”

احمد شجاع افزود که شمار از اعضای کلیدی لشکر جنگوی که محکوم به حبس بودند، از توقیف خانه های نظامی و ملکی پاکستان فرار نموده و حکومت پاکستان تا اکنون هیچ “دلیل قانع کننده” در مورد فرار آنان ارایه نکرده است.

شماری از فعالین هزاره پاکستان نیز ادعا دارند که لشکر جنگوی یک گروه مورد حمایت نهاد های امنیتی پاکستان است. محمد رضا وکیل، معاون حزب دیموکراتیک هزاره پاکستان می گوید که عدم پیگرد اعضای لشکر جنگوی این ادعا را به اثبات می رساند.

به گفتۀ آقای وکیل “ما صد در صد اطمینان داریم که در بین نهاد های امنیتی و استخباراتی پاکستان حلقات وجود دارد که از لشکر جنگوی پشتیبانی می کنند چون ما تا اکنون شاهد توقیف، مجازات و یا به محاکمه کشانیدن حتی یک عضو لشکر جنگوی نبودیم.”

محدود سازی فعالیت اقلیت ها

محمد رضا وکیل افزود که تدابیر نیروهای امنیتی پاکستان به جای هدف قرار دادن اعضای لشکر جنگوی سبب محدود ساختن فعالیت های اقتصادی، آموزشی و اجتماعی هزاره های بلوچستان شده است.

مقامات وزارت داخله پاکستان با وجود تقاضا های مکرر صدای امریکا حاضر به اظهار واکنش پیرامون گزارش دیدبان حقوق بشر نشدند.

اما کمیسیون حقوق بشر پاکستان با تایید خواست گزارش دیدبان حقوق بشر مبنی توقف کشتار شیعیان در بلوچستان می گوید که آن کمیسیون نیز همواره خواست های مشابه را از حکومت پاکستان مطرح نموده، اما حکومت پاکستان در مورد وارد عمل نشده است.

زهره یوسف، رئیس کمیسیون حقوق بشر پاکستان در صحبت با صدای امریکا گفت هرچند ادارات امنیتی و استخباراتی پاکستان در ایالت بلوچستان فعالیت زیاد دارند، اما عدم واکنش ادارات مذکور در مورد خشونت های فرقه یی در آن ایالت سوال بر انگیز است.

گزارش دیدبان حقوق بشر به نقل از براد آدمز، مسئول بخش آسیایی آن سازمان نگاشته است که مقامات پاکستانی به هزاره ها گفته اند که محرومیت آنان از حقوق قانونی در حقیقت بهای زنده ماندن شان است.

از جانب دیگر احمد شجاع، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر می گوید که خشونت های فرقه یی در بلوچستان سبب محدود شدن عبور و مرور حدود نیم میلیون هزاره های مقیم شهر کویته گردیده و آنان را واداشته تا در ترس و هراس زندگی کنند.

برد آدمز، مسئول آسیایی دیدبان حقوق بشر “بی تفاوتی” در مورد “قتل عام” هزاره ها را خیانت دولت پاکستان در برابر شهروندان آن کشور خوانده است. دیدبان حقوق بشر در گزارش اش از حکومت پاکستان خواسته است تا اعضای لشکر جنگوی را خلع سلاح کرده و آنعده اعضای آنرا که در خشونت های فرقه یی دست دارند، محاکمه و مجازات کند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط