یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

انتقال 5 عضو آزاد شده گروه طالبان به محل نامعلومی

پنج عضو ارشد گروه طالبان که با بو برگدال، سرباز آمریکایی اسیر در نزد این گروه مبادله شده بودند، به محل نامعلومی به دور از انظار عمومی در شهر دوحه منتقل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به  نقل از منابع؛ این پنج تن، نزدیک به ۱۳ سال در گوانتانامو زندانی بودند و هفته گذشته بر اساس توافقی که میان مقام‌های آمریکایی و گروه طالبان صورت گرفت به دولت قطر تحویل داده شدند.

همه این پنج عضو گروه طالبان در زمان حاکمیت این گروه بر افغانستان، از مقام‌های ارشد و کلیدی رژیم طالبان بودند.

منابع نزدیک به این افراد به بی‌بی‌سی گفته‌اند که آنها پس از سال‌ها زندانی بودن و گذراندن دوره‌های طولانی در سلول‌های انفرادی، از شرایط جسمی و روحی مناسبی برای حضور در رسانه‌ها و گفت‌وگو با خبرنگاران برخوردار نیستند.

مقام‌های آمریکایی و قطری گفته‌اند که پنج عضو آزاد شده گروه طالبان، تا یک سال آینده اجازه خروج از قطر را نخواهند داشت و در این مدت زیر نظارت خواهند بود.

برخی از منابع دیپلماتیک گفته بودند که در یک سال آینده و تا زمانی که این افراد خاک قطر را ترک نکرده‌اند، بر رفت و آمد آنها محدودیتی اعمال نخواهد شد.

پیشتر مقام‌های آمریکایی نیز اعلام کرده بودند که دولت قطر به آنها اطمینان داده تا نگذارد این افراد امنیت آمریکا و سربازانش را به خطر بیاندازند.

اما شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا روز گذشته به نقل از “یک فرمانده طالبان” خبر داد که نورالله نوری، یکی از پنج عضو آزاد شده این گروه به دوستانش گفته که قصد دارد به افغانستان برگردد و علیه نیروهای آمریکایی بجنگد.

یکی از خویشاندان آقای نوری نیز در صحبتی با ان‌بی‌سی این خبر را تایید کرده است.

آقای نوری در زمان حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان، به عنوان معاون اداره استخبارات این گروه کار می‌کرد.

نحوه آزادی این پنج عضو ارشد گروه طالبان، اعتراض‌ شدید دولت افغانستان و برخی از سیاستمداران در آمریکا را به دنبال داشت.
واکنش دولت افغانستان

وزارت خارجه افغانستان پس از انتشار خبر رهایی این افراد، با نشر اعلامیه‌ای گفته بود که “اگر این افراد به طور کامل آزاد شده باشند، دولت افغانستان از این اقدام استقبال می‌کند اما اگر آزادی این افراد هنوز هم محدود باشد، شدیدا به آن اعتراض دارند.”

احمد شکیب مستغنی، سخنگوی وزارت خارجه، امروز گفت: “در ابتدا برای دولت افغانستان روشن نبود که آیا این شهروندان افغانستان از آزادی کامل برخوردار هستند یا نه، اما بعدا از لابه لای سخنان سفیر آمریکا در کابل، مشخص شد که این افراد برای یک سال اجازه خارج شدن از قطر را نخواهند داشت و تحت نظارت خواهند بود.”

او افزود که پس از روشن شدن این موضوع، دولت افغانستان یک بار دیگر اعتراض خود به این تصمیم را اعلام کرده و خواهان آزادی هرچه سریع‌تر این افراد شده است.

آقای مستغنی می‌گوید که سپردن یک تبعه افغانستان به کشور سوم به عنوان زندانی، خلاف اصول بین‌المللی است.

به گفته او دولت افغانستان می‌خواهد که سفارت این کشور در دوحه، بتواند به این افراد مانند سایر شهروندان افغانستان ساکن در قطر، دسترسی داشته باشد و آنها از خدمات این سفارت بهرمند شوند.

آقای مستغنی گفت: “احتجاج و اعتراض دولت افغانستان همچنان پابرجاست و ما احتجاج‌مان را تا رهایی کامل این شهروندان افغانستان ادامه خواهیم داد.”

بو برگدال، تنها سرباز آمریکایی بود که در جنگ افغانستان به اسارت گروه طالبان درآمد.

او هفته گذشته و پس از ۵ سال اسارت، آزاد شد و به یک بیمارستان آمریکایی در آلمان منتقل شد.

نزدیکان آقای برگدال هم گفته‌اند که او تا هنوز از شرایط مساعد جسمی و روحی برای انتقال به آمریکا برخوردار نشده است.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط