دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

غنی: نیروهای امنیتی از مداخله در امور انتخابات خودداری کنند

شفقنا افغانستان-ارگ ریاست‌جمهوری کشور امروز (چهارشنبه، ۲۴ دلو) در دو فرمان جداگانه به نیروهای امنیتی و مقام‌ها و کارمندان ادارات دولتی دستور داد که از مداخله در امور انتخابات و ورود خودسرانه به مراکز رأی‌دهی خودداری کنند.

شاه‌حسین مرتضوی، معاون سخن‌گوی ریاست‌جمهوری کشور در یک نشست خبری در کابل گفت: «نیروهای امنیتی صرف در صورت ضرورت می‌توانند، بعد از موافقت مسئولین مرکزی یا ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات، داخل مراکز رأی‌دهی شوند.

او به نقل از فرمان ریاست‌جمهوری کشور افزود که نیروهای امنیتی و دفاعی مکلف اند تا از ورود محافظین مسلح مقامات و کارکنان ادارات دولتی و اشخاص مسلح غیرمسئول به مراکز و محلات رأی‌دهی و شمارش آراء جدا جلوگیری کنند.

همین طور در فرمان گفته شده است: «وزارت‌های دفاع ملی و امورداخله و ریاست عمومی امنیت ملی مکلف‌اند به منظور تأمین امنیت مطمیین کارکنان و دفاتر مرکزی و ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی، مراکز و محلات رأی‌دهی و شمارش آراء و اشتراک فعال مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۸ خورشیدی تدابیر لازم را اتخاذ کنند.»

به گفته‌ی مرتضوی،  وزارت‌های دفاع ملی و امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی مکلف به همکاری با کمیسیون‌های انتخاباتی کشور در بخش‌های امنیت دفاتر مرکزی و ولایتی‌شان، مراکز و محلات رأی‌‌دهی و کاروان‌های تدارکاتی انتخابات می‌باشند.

او گفت: «مطابق ماده‌ی دوم این فرمان، نیروهای امنیتی و دفاعی وظایف محوله‌ی مرتبط به تأمین امنیت انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۸ را مطابق احکام قوانین و با رعایت اصل بی‌طرفی اجرا کرده و از هیچ یک از کاندیدان، جانب‌داری نکند.»

هم‌چنان معاون سخن‌گوی ریاست‌جمهوری در این نشست، با اشاره به اشتراک زنان در روند انتخابات گفت که بر اساس این فرمان، ارگان‌های امنیتی کشور جهت اشتراک فعال زنان در انتخابات مکلف اند که مؤظفین زن را در مراکز و محلات رأی‌دهی زنانه توظیف کنند.

به گفته‌ی او، نیروهای امنیتی مکلف به رعایت کرامت انسانی و حقوق قانونی رأی‌دهندگان، کاندیدان، ناظرین و مشاهدین و رسانه‌های همگانی می‌باشند و باید از هر نوع تبعیض و تعصب قومی، نژادی، جنسیتی، سمتی، زبانی و مذهبی اجتناب ورزند.

همین طور در فرمان گفته شده است: «نیروهای امنیتی و دفاعی مکلف اند، محرمیت معلومات و اسنادی را که کمیسیون مستقل انتخابات بر حسب ایجابات وظیفوی به آن‌ها ارائه می‌نماید، حفظ نموده و صرف به‌منظور تحقق اهداف توافق‌شده، استفاده نمایند و نمی‌توانند آن‌را نشر یا به کاندید مشخص ارایه کنند. آنان مکلف اند، در صورت کسب هرنوع اطلاعاتی که بر فعالیت‌های انتخاباتی تأثیرگذار باشد، آن‌را به اسرع وقت به مسئولین مرکزی یا ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات ارایه کنند.»

هم‌چنان  مرتضوی گفت که در این فرمان، از کاربرد اسلحه در جریان انتخابات توسط نیروهای امنیتی، منع شده و وزارت‌های دفاع ملی و امور داخله و ریاست عمومی امنیت ملی مؤظف اند تا رهنمودی در این مورد تهیه و به دفتر شورای امنیت ملی ارسال نمایند.

رییس‌جمهور اشرف غنی در یک فرمان دیگر از مقام‌ها و کارمندان ادارات دولتی خواسته است تا از مداخله در امور انتخابات خودداری کرده و حین اجرای وظایف محوله‌ی مرتبطه به فعالیت‌های انتخاباتی اصل بی‌طرفی را رعایت کنند.

معاون سخن‌گوی ریاست‌جمهوری در بخشی از سخنانش در مورد سرنوشت کمیسیون‌های انتخاباتی نیز گفت که رییس‌جمهور از احزاب و جامعه مدنی خواسته تا نمایندگان شان را معرفی کنند تا در آینده‌ی نزدیک کمیشنران جدید تعیین و به کارشان آغاز کنند.

 

اخبار مرتبط