دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض در هرات

شفقنا افغانستان- با حضور علمای اهل سنت و شیعه، در مراسمی از مقام علمی آیت الله العظمی محمد اسحاق فیاض تجلیل بعمل آمد.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان(شفقنا)، به نقل از آوا، در این مراسم که در سالن اجتماعات حوزه علمیه صادقیه هرات برگزار گردیده بود، سخنرانان پیرامون ابعاد مختلف شخصیت این عالم بزرگ دینی جهان اسلام به سخنرانی پرداختند.

حجت الاسلام عبدالعظیم عظیمی؛ دبیر این همایش طی سخنانی با اشاره به جایگاه عالمان دینی و مراجع تقلید گفت: در جامعه اسلامی شیعی، مراجع معظم تقلید، دانشمندان دین مدار و پرهیزکاری اند که همواره با استناد به منابع احکام اسلامی و متناسب با شرایط زمان و مکان و با استفاده از اصل مترقی اجتهاد به بیان راه کارهای و شیوه های نوین در عرصه های مختلف اجتماعی،اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و عبادی می پردازند.

وی در ادامه گفت که مراجع عظام همواره کوشش کرده اند تا با سعی بلیغ و با تصویر واقعی و نوین از جامعه اسلامی در سطوح مختلف در راستای ایجاد دینی مبتنی بر مدینه فاضله مورد نظر پیامبر اکرم(ص) گام بردارند.

حجت الاسلام عظیمی در ادامه با اشاره به شخصیت و جایگاه علمی آیت الله فیاض گفت: ایشان دارای شخصیت و جایگاهی منحصر به فرد میباشند که نوآوری های ایشان در مسائل اصول فقه، در بخشهای مختلف سیاسی، فرهنگی، حقوقی، اقتصادی و… راهگشا می باشد.

مسئول برگزاری این همایش بزرگ در هرات همچنان در ادامه افزود که خاصتا فتواهای این مرجع تقلید در بخش جایگاه زنان در جهان اسلام و درباره خشونت ها و همچنان حملات تروریستی که امروزه دامن گیر کشورهای اسلامی شده واقعا راهگشا می باشد.

وی افزود که ایشان با فتوایی صریح موارد فوق را مخالف دین و مخالف عقل و فطرت اسلامی و انسانی دانسته است که هیچ سبقه و ریشه ای در اسلام ندارد.

حجت الاسلام عظیمی همچنان در ادامه گفت: آیت الله فیاض درحال حاضرتنها کسی است که در حوزه علمیه نجف اشرف حضور پررنگ داشته و بادرس و بحث ایشان این حوزه اداره میشود.

وی افزود که در شهرهای قم و مشهد ایران نیز کتابهای فقهی واصولی ایشان مواد خام درسهای خارج بزرگان و مراجع تقلید از اهل تشیع میباشد.

این عالم دینی کشور همچنان گفت: این محفل به منظور محفلی پیش نشست برگزاری همایش ملی و بین المللی میباشد که به همین مناسبت در ولایت کابل برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام عظیمی در ادامه گفت که کنگره ملی و بین المللی با حضور سفیران و نمایندگی رسمی کشورهای ایران، ازبکستان، عربستان،عراق، ترکمنستان، تاجیکستان و پاکستان برگزارخواهد شد.

عظیمی افزود که درحال حاضر تعداد ۵ اثر آیت الله فیاض با عنوانهای جایگاه زن در نظام سیاسی اسلام،کتابی در بخش موضوعات طبی،بانک و بانکداری اسلامی، حق تألیف از جمله کتابهایی است که توسط ایشان به زبان عربی وبه زبان فارسی نیز ترجمه گردیده که به دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

در این مراسم همچنین تعدادی از آثار علمی این مرجع عالی قدر اهل تشیع به معرفی گرفته شده و به دسترس شرکت کنندگان قرار داده شد.

گفته میشود که قرار است تا به منظور معرفی بیشتر این عالم بزرگ جهان اسلام چندین همایش مشابه در دیگر ولایات کشور از جمله بلخ، بامیان،غزنی ودایکندی نیز راه اندازی گردد.

انتهای پیام

http://www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط