دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

کرونا موجب محروم شدن 40 میلیون کودک خردسال از آموزش شد

کرونا چهل میلیون کودک خُردسال را از آموزش‌های پیش‌ از مکتب محروم کرده است

شفقناافغانستان-شیوع ویروس کرونا، نزدیک به چهل میلیون کودک را در سراسر جهان در یکی از دوره‌های مهم‌ زندگی‌شان، یعنی دوره‌ی پیش از مکتب، از دسترسی به آموزش و پرورش محروم ساخته است.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای حمایت از کودکان، یونیسف، در یک تحقیق تازه گفته است که این کودکان خُردسال به‌دلیل بسته شدن مراکز آموزشی در پی همه‌گیری ویروس کرونا، از دسترسی به فرصت‌های آموزشی در مهم‌ترین دوره‌ی زندگی خود محروم شده‌اند.

این تحقیق که به بررسی وضعیت مراقبت از کودکان در دوره‌ی پیش از رفتن به مکتب پرداخته است، همه‌گیری ویروس کرونا تاثیرات عمیقی را بر کودکان خُردسال وارد کرده است.

هنریتا فور مدیر اجرایی یونیسف، می‌گوید بروز اختلال آموزشی در نتیجه همه‌گیری کرونا باعث شده تا بسیاری از کودکان نتوانند فرصت‌ آموزش‌های لازم به‌دست بیاورند. خانم فور می‌افزاید: «مراقبت از کودکان و آموزش‌های قبل از وقت، بنیادی برای کودکان می‌سازد که می‌تواند بر تمام جنبه‌های رشد کودکان در دوره‌های زندگی‌شان تاثیر بگذارد. اما همه‌گیری کرونا این امر بنیادی را با تهدید جدی مواجه ساخته است.»

یونیسف در تحقیق خود گفته که بسته بودن مراکز آموزشی برخانواده‌ها در کشورهای کم‌درآمد تاثیر بدتری گذاشته زیرا در این کشورها کودکان به خدمات اجتماعی دسترسی ندارند. این سازمان تاکید کرده که کودکان باید به خدمات و حمایت‌های لازم ضرورت دارند و دسترسی به این خدمات و حمایت‌ها آنان را در آینده با مهارت‌های بیشتری بار می‌آورد.

یونیسف هم‌چنین تاکید کرده که قبل از شیوع ویروس کرونا نیز حدود ۳۵ میلیون کودک زیر پنج سال، در حساس‌ترین مرحله‌ی زندگی خود، یعنی دوره‌ی پیش از مکتب، به کم‌ترین امکانات کودکستانی دسترسی نداشته و در فضاهای بدون نظارت بزرگ‌سالان و آموزشی بزرگ شده‌اند.

براساس این تحقیق، بسیاری از کودکان برای رشد سالم مورد حمایت قرار نگرفته و به فرصت‌های آموزشی قبل از دوره‌ی مکتب دسترسی ندارند. به گفته‌ی یونیسف، نزدیک به چهل درصد از کودکان بین ۳ تا ۵ سال، در خانواده‌شان هیچ نوع حمایت‌های عاطفی و اجتماعی دریافت نکرده‌اند.

آن‌طوری که برخی از سازمان‌های بین‌المللی و آگاهان می‌گویند، همه‌گیری ویروس کرونا بدترین و عمیق‌ترین تاثیرات را روی کودکان گذاشته است. براساس پیش‌بینی‌ها، با بسته شدن دروازه‌های مکتب به‌دلیل شیوع کرونا و افزایش میزان فقر و گرسنگی در میان خانواده‌ها، میزان ازدواج‌های قبل از سن دختران و هم‌چنین ترک مکتب توسط کودکان، بیشتر خواهد شد. به گفته‌ی این سازمان، در خیلی از خانواده‌ها کودکان مجبور می‌شوند تا برای تامین هزینه‌های خانواده‌ی خود وارد جاده‌ها شوند.

اخبار مرتبط