دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

گزارش گاردین: تغییرات اقلیمی تمایل برای فرزندآوری را کاهش داده است

شفقناافغانستان-بر اساس اولین مطالعه دانشگاهی درباره تاثیرات آب و هوایی بر تمایل به فرزندآوری، افرادی که نگران بحران آب و هوا هستند تصمیم دارند بچه دار نشوند، زیرا می ترسند فرزندانشان مجبور به مبارزه با شرایط اقلیمی شوند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقناافغانستان از گاردین، محققان ۶۰۰ نفر از افراد ۲۷ تا ۴۵ ساله که نگرانی های آب و هوایی را در فرزندآوری ملاک قرار داده بودند، مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که ۹۶ درصد آنان بسیار نگران رفاه فرزندان آینده خود در جهانی با آب و هوای تغییر یافته هستند. محققان میگویند که نظرات این افراد بر اساس ارزیابی های بسیار بدبینانه از تأثیر گرمایش جهانی است. این تحقیق همچنین نشان داد برخی از افرادی که از قبل پدر و مادر بوده اند از داشتن فرزند ابراز تاسف می کنند.

داشتن یک کودک همچنین به طور بالقوه به این معنی است که یک فرد در طول عمر خود کربن تولید می کند و در اضطراری شدن شرایط آب و هوایی نقش دارد، اما تنها ۶۰ درصد از افراد مورد بررسی نگران این اثر کربن هستند.

متیو اشنایدر-مایرسون، از کالج Yale-NUS در سنگاپور، که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت می گوید: «ترس از وجود اثر کربن برای فرزندآوری موضوعی کاملاً انتزاعی و خشک است.» اما ترس در مورد زندگی کودکان موجود ترسی واقعی و احساسی است. او گفت: با آشکارتر شدن تأثیرات گرمایش جهانی، تعداد افرادی که تمایل به فرزندآوری دارند کمتر خواهد شد ولذا باید علت اصلی این مساله یعنی تغییرات آب و هوا، مورد تحقیقات بیشتر واقع شود تا مشکل کاهش فرزند آوری حل شود.

یک زن ۳۱ ساله گفت: «تغییرات آب و هوایی تنها دلیل تصمیم گیری من برای نداشتن فرزند بیولوژیکی است. من نمی خواهم در دنیای در حال مرگ، بچه به دنیا آورم، گرچه خیلی دوست دارم مادر شوم.»

محققان دریافتند که ۶ درصد والدین از بچه دار شدن پشیمان هستند. یک مادر ۴۰ ساله گفت: «من از به دنیا آوردن بچه هایم پشیمان هستم زیرا از اینکه آنها به دلیل تغییر آب و هوا با پایان جهان روبرو شوند بسیار وحشت دارم.»

نتیجه ی دیگر این تحقیق این است که افراد جوان نسبت به پاسخ دهندگان مسن تر بیشتر نگران تأثیرات آب و هوایی بر فرزندان خود هستند و فرزندخواندگی را به عنوان جایگزینی برای داشتن فرزندان بیولوژیکی در نظر میگیرند.

اشنایدر-مایرسون گفت که تحقیقات بیشتری در مورد گروه متنوع تری از مردم و نیز سایر مناطق جهان مورد نیاز است.

ست وینس، از دانشگاه کنکوردیا در کانادا ، که مطالعاتش در سال ۲۰۱۷ نشان داد افراد با داشتن یک فرزند کمتر می توانند در مبارزه با تغییرات آب و هوایی بیشترین نقش را داشته باشند، می‌گوید: محققان به درستی تأکید کرده اند که این نمونه نماینده ی همه آمریکایی ها نیست. اما این تردید برای فرزندآوری نیز منطقی است. تغییرات آب و هوایی در حال حاضر از راه های ترسناکی بر جهان ما تأثیر می گذارد و بنابراین معتبر هستند.

اخبار مرتبط