یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

روسیه: افغانستان محور اجلاس وزرای خارجه سازمان شانگهای در تاجیکستان خواهد بود

شفقناافغانستان  – بختیار حکیم اف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای گفت : در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که بزودی در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار می شود، اوضاع افغانستان و طرح کمک به این کشور محور اصلی مذاکرات خواهد بود.

به گزارش ایرنا، حکیم اف روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری تاس با بیان اینکه اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای ۱۳ و ۱۴ جولای در شهر دوشنبه برگزار می شود، اظهار داشت: وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان شانگهای در این اجلاس بطور سنتی مسائل مربوط به مقدمات اجلاس سران این سازمان را بررسی می کنند.

وی خاطرنشان کرد که اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ۱۶ و ۱۷ ماه سپتامبر در پایتخت تاجیکستان برگزار خواهد شد.

حکیم اف با بیان اینکه در اجلاس وزیران خارجه سازمان شانگهای مسائل مهم منطقه ای و بین المللی بررسی می شود، اظهار داشت: بدیهی است که باتوجه به وضعیت پیچیده افغانستان، در وهله اول سیر اوضاع این کشور بررسی خواهد شد.

وی گفت: بحث ها در مورد افغانستان در اجلاس عمومی وزیران خارجه سازمان شانگهای و دیدارهای دوجانبه در حاشیه این اجلاس در دوشنبه و نیز دیدارهای برخی اعضای سازمان شانگهای با هیات دولت افغانستان صورت خواهد گرفت.

نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای خاطرنشان کرد که انتظار می رود وزیر خارجه افغانستان در این اجلاس شرکت کند و طرف تاجیکستانی که ریاست اجلاس را برعهده دارد اعلام کرده است که دولت افغانستان دعوت برای شرکت وزیر خارجه این کشور در اجلاس دوشنبه را پذیرفته است.

وی افزود: در اجلاس دوشنبه، طرح پیشنهادی ازبکستان برای انجام اقدامات مشترک برای کمک به بازسازی اجتماعی و اقتصادی افغانستان بررسی خواهد شد.

حکیم اف گفت: بر این باوریم که این سند باید در همه وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط بررسی و در سطح نخست وزیران تایید شود و باید آن را خوب و جدی تنظیم کرد.

این مقام روس پیشتر گفته بود که در مذاکرات آتی وزیران خارجه کشورهای عضو این سازمان در شهر دوشنبه بیانیه مشترکی را در مورد اوضاع افغانستان تصویب می کنند.

سازمان همکاری‌ شانگهای (Shanghai Cooperation Organization)، با هدف مبارزه با تهدیدهای امنیتی جدید و با گردهمایی سران کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سال ۱۹۹۶ در شهر شانگهای تحت عنوان گروه شانگهای ۵ پا به عرصه ظهور گذاشت.

در سال ۲۰۰۵ سه کشور ایران، هند و پاکستان به عنوان اعضای ناظر به این سازمان پیوستند. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عضویت دائم آن درآمدند. ایران نیز در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۵ درخواست عضویت دائم را ارائه کرد.

افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند. از ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۵ کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان، نپال، کامبوج، ترکیه و سریلانکا نیز به صف متقاضیان عضویت در این سازمان پیوسته‌اند.

در هفته های اخیر، جنگ داخلی در افغانستان با تشدید حملات گروه طالبان به مناطق تحت کنترل حکومت این کشور تشدید شده و اوضاع افغانستان را ناامن تر کرده است.

برخی از رسانه های غربی به نقل از طالبان اعلام کرده اند که ۸۵ درصد از خاک افغانستان به کنترل این گروه در آمده است.

اما این گزارش با واکنش دولت افغانستان مواجه شده و گفته است که اگر این سخنان طالبان درست باشد، چرا رهبران این گروه همچنان در پاکستان حضور دارند.

رهبران طالبان قصد دارند طی یک ماه توافقنامه صلح با دولت رسمی افغانستان منعقدکنند، علی رغم این واقعیت که آنها قصد دارند سرزمین هایی را که به گفته خودشان ارتش بیگانه از جمله آمریکا از آنها خارج شده اند را در اختیار خود بگیرند.

گروه طالبان مدعی است که در دو ماه گذشته ۱۶۰ شهرستان افغانستان را به کنترل خود درآورده است.

در سال ۲۰۲۰، ایالات متحده و طالبان افغانستان توافقنامه آتش بس را امضا کردند. بر اساس این توافق نامه، نیروهای آمریکایی قرار است تا ۱۱ سپتامبر افغانستان را ترک کنند. دولت جو بایدن، رئیس جمهور جدید ایالات متحده، قصد خود را برای تجدید نظر در توافق نامه ها با طالبان اعلام کرده است.

اخبار مرتبط