شفقنا افغانستان-یک کارشناس امور بین الملل با بیان اینکه عربستان نقش خود را در منطقه از دست داده است، اظهار کرد: تلاش ایران از طریق ایفای نقش میانجیگری بین یمن و طیف های مختلف با عربستان سعودی کاملا اصولی بوده و ایران همواره سعی کرده که بحران یمن را کاهش دهد ولی سیاست عربستان سعودی بر این است که از طریق سرکوب مردم یمن هیچ گونه نقشی برای حوثی های شیعه قایل نباشد و این مساله مورد اختلاف ایران و عربستان است. ایران تنها کشوری است که در برابر زیاده خواهی های عربستان و رژیم صهیونیستی ایستادگی می کند.
حسن هانی زاده در گفت وگو با خبرنگار شفقنا بیان کرد: عملیاتی که طی هفته اخیر و روز جمعه رخ داد برآیند یک تصمیم گیری در حاکمیت عربستان است. با توجه به اینکه شیعیان شرق عربستان که حدود بیست درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند نفوذ زیادی پیدا کردند لذا عربستان برای انزوای شیعیان و ایجاد وحشت با همکاری داعش و القاعده اقدام به انجام عملیات تروریستی علیه مراکز مذهبی شیعیان در مناطق شرقی عربستان کرد. طی دو ماه گذشته پادشاه عربستان و وزیر کشور با آزادسازی هفتصد نفر از زندانیان داعش و القاعده در جده از آنان تعهد گرفت که در مواقع و فرصت های مناسب از وجود آنان علیه شیعیان چه در یمن و چه در مناطق الشرقیه استفاده کنند.
این کارشناس بین الملل با اشاره به اینکه عربستان نقش خود را در خاورمیانه از دست داده است، افزود: آل سعود به نیابت از رژیم صهیونیستی عمل می کند یعنی الان ارتباط رژیم صهیونیستی و عربستان کاملا مشخص است زیرا عربستان در همه مسایل منطقه کاملا با اسراییل هماهنگ است و این هماهنگی در حوزه سیاسی، امنیتی و نظامی کاملا مشخص است زیرا عربستان که جایگاه خود را در منطقه و جهان اسلام از دست داده است تلاش می کند تا به عنوان عامل این رژیم در منطقه عمل کند.
او درخصوص جایگاه ایران در تحولات منطقه گفت: ایران تنها کشوری است که در برابر زیاده خواهی های عربستان و رژیم صهیونیستی ایستادگی می کند به عنوان مثال جایگاه ایران در یمن پررنگ است لذا عربستان سعی می کند جایگاه ایران را در یمن از طریق سرکوب مردم این کشور متزلزل کند، ولی با توجه به شرایط موجود، عربستان سعودی هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ نظامی و اخلاقی در یمن با شکست مواجه شده است. در واقع تلاش ایران از طریق ایفای نقش میانجیگری بین یمن و طیف های مختلف با عربستان کاملا اصولی بوده و ایران همواره سعی کرده که بحران یمن را کاهش دهد ولی سیاست عربستان سعودی بر این است که از طریق سرکوب مردم یمن هیچ گونه نقشی برای حوثی های شیعه قایل نباشد و این مساله مورد اختلاف ایران و عربستان است زیرا عربستان نمی خواهد که یمن مستقر و با ثبات و پایدار باشد و هدفش تجریه این کشور است.
هانی زاده، داعش و القاعده را پیاده نظام رژیم عربستان سعودی دانست و تصریح کرد: طی دو ماهی که عربستان علیه مردم یمن وارد عملیات شد و به بمباران مناطق مسکونی پرداخت نقش داعش علیه مردم انصارالله و حوثی ها کاملا پررنگ بود زیرا داعش به عنوان پیاده نظام عربستان نه تنها در مناطقی مثل یمن و الشرق عربستان بلکه در سوریه و عراق هم عمل می کند.
او در پایان خاطرنشان کرد: در حقیقت عربستان سعودی در شکل گیری بحران سوریه و عراق نقشی کاملا پررنگ دارد به همین دلیل همزمان با آغاز بحران سوریه، قطر و هم عربستان و ترکیه نیز مستقیما وارد عمل شدند و به کمک داعش و جبهه النصره و ارتش آزاد سوریه پرداختند. در طول چهار سال گذشته همواره عربستان تلاش داشت که اولا از طریق سرنگونی دولت بشار اسد محور تهران، دمشق و بیروت را قطع کنند و پس از آن مقاومت لبنان را از بین ببرند به همین دلیل طی روزهای گذشته ابومحمد جولانی رهبر جبهه النصره در گفت و گو با شبکه الجزیره قطر اعتراف کرد که ماموریت جبهه النصره مبارزه با غرب و اسراییل نیست بلکه ماموریت آنها مبارزه با مقاومت اسلامی لبنان است و الان پای عربستان، قطر و ترکیه برای ناامن کردن منطقه و تجزیه کشورها مشهود است.
انتهای پیام

