یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

کشف ویروس‌هایی شبیه به سارس-کووید-۲ در خفاش‌ها

شفقنا افغانستان- محققان انستیتو پاستور به تازه‌گی ویروس‌هایی بسیار شبیه به سارس-کووید-۲ در خفاش‌های شمال لائوس شناسایی و کشف کردند که قادرند انسان‌ها را آلوده کنند.

به گزارش خبرگزاری شفقنا، به نقل از رسانه‌های خارجی، فرانس‌پرس با اعلام این خبر یادآور شده که این یافته می‌تواند «پیشرفت بزرگی» در تحقیقات مرتبط با منشاء بیماری کووید۱۹ ایجاد کند.

نتایج بررسی‌های به عمل آمده توسط محققان انستیتو پاستور بر روی خفاش‌ها قرار است روز چهارشنبه در یک پلت‌فرم علمی موسوم به «میدان تحقیق»  یاResearch Square  در اختیار عموم قرار گیرد.

برای انتشار نتایج این تحقیق مهم در مجلات معتبر علمی لازم است که یافته‌ها توسط گروه دیگری از محققان مورد بررسی‌های تکمیلی قرار گیرد.

محققان موسسه‌های پاستور در پاریس و لائوس و همچنین دانشمندان دانشگاه ملی لائوس در پایان سال ۲۰۲۰ و ابتدای سال جاری میلادی ماموریتی را برای انجام تحقیقات میدانی روی گونه‌های مختلف خفاش که در شمال لائوس در غارهای سنگ آهکی زندگی می‌کنند، آغاز کردند.

این ماموریت برای شناسایی منشا ویروس سارس-کووید-۲ و درک بهتر چگونگی تکامل آن که ماه‌هاست سوژه حدس و گمانه‌زنی‌های فراوان قرار گرفته، انجام شده است.

مارک اِلیوت، مسئول آزمایشگاهِ «کشف عوامل بیماری‌زا» در انستیتو پاستورِ پاریس که تیم تحت هدایت وی نمونه‌های متعدد جمع‌آوری شده را در جریان این ماموریت تحقیقی مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار دادند، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ایده اولیه برای استارت خوردن این ماموریت تلاش برای شناسایی منشا همه‌گیری کنونی بود.»

وی در ادامه یادآور می‌شود: «ما به دلایل مختلف به این جمع‌بندی رسیدیم که برخی خفاش‌های حشره خوار ممکن است به محل انباشت ویروس‌ها تبدیل شوند.»

نمونه‌ها بیشتر در منطقه‌ای که بخشی از سازه‌های برجسته کارستی را در خود جای داده و از توده‌ سنگ‌های کربناته بویژه آهک تشکیل می شود، برداشت شده است.

این منطقه ویژه از لحاظ مختصات سازه‌های زمین‌شناسی علاوه بر شمال لائوس، بخش‌هایی از شمال ویتنام و جنوب چین را نیز در بر می‌گیرد.

مارک اِلیوت در ادامه توضیح می‌دهد: «تحقیقات در شمال لائوس و در منطقه‌ای که به جنوب چین نیز گسترش یافته انجام شد. این منطقه مملو از حفره‌‌هایی است که به محل زندگی خفاش‌ها تبدیل شده و آنچه در آنجا می‌گذرد همسانِ اتفاقاتی است که در اکوسیستم‌های مشابه روی می‌دهد.»

موسسه پاستور در بخشی از نتایج بدست آمده از این تحقیق آورده است: توالی ویروس‌های یافت شده در خفاش‌ها تقریبا مشابه سارس-کووید-۲ است و محققان توانایی‌های خود را برای اثبات ورود ویروس‌ها به سلول‌های انسانی نشان داده‌اند.

با این حال گفته می‌شود که این ویروس‌ها فاقد «مخزن فیورین» هستند که در نمونه سارس-کووید-۲ با فعال کردن پروتئینی موسوم به اسپایک، زمینه ورود آسان‌تر ویروس به سلول‌های انسانی را فراهم می‌کند.

اخبار مرتبط